Selvmordstanker, jeg??


Min kjære avsluttet for ikke lenge siden forholdet vårt. Fra min side var dette alt jeg hadde. Det var det eneste som fikk meg gjennom dagene.
Nå som alt presset på skolen har forverret seg og jeg ikke lenger klarer å holde følge, føler jeg at presset fra samfunnet har blitt alt for stort for min del. Og bruddet med kjæresten gnager i meg fra innsiden.

Jeg har funnet ut at jeg har nådd bunnen. Den skoleflinke, smarte jenta som alltid smiler til alle i korridorene har nå fått et ønske om å ta sitt eget liv. HJELP!

Jeg er ingen dum person, jeg vet at tiden leger sorgen. Men slik det er nå så klarer jeg ikke mer og jeg har skjønt at jeg virkelig trenger hjelp. Jeg vet ikke hvordan? Jeg vil ikke gå til helsesøster på skolen eller skolepsykolog. Jeg har ikke penger til å betale for en psykolog. Hva skal jeg gjøre ? Jeg står på kanten av stupet og hjertet og kroppen min har innmari lyst til å hoppe, mens hjernen min forteller at det er feil. Jeg trenger hjelp nå, ellers klarer ikke hjernen min å holde tilbake lenger.

Jeg orker ikke mer av livet, hvem kan hjelpe meg med det ?

SkoleflinkSelvmordsbombe, 04.10.2015

Nøkkelord: deprimert, skolepress, selvmordstanker

Kommentarer fra leserne

Dette sier leserne om "Selvmordstanker, jeg??":

Børge (05.10.2015)

Hei.
Noen ganger kan et brudd med en kjæreste føre noe godt med seg. Det er selvfølgelig tungt i tiden like etter bruddet.

Det som jeg mener med at det kan føre noe godt med seg er at vi mennesker har et behov for å tilhøre noen,f.eks en kjæreste.

Når forholdet tar slutt, så vil dette behovet for å tilhøre noen fremdeles være der. Vi begynner da etter hvert å se etter en annen person som kan gi oss den samme tilhørigheten, dvs en ny kjæreste. Kanskje finner vi da en kjæreste som passer oss bedre enn han som dro.

Senere vil vi da se oss tilbake på det forholdet som tok slutt og vi kan se at det forholdet jeg har i dag er jo enda bedre.

I tiden etter et brudd med kjæresten gjør det oss godt å være med venner og kanskje noen i familien. De vonde følelsene blir ikke så vonde når vi er sammen med en venn eller andre som står oss nær.

Prøv også om du kanskje kan tillate deg en "time out" innimellom når det gjelder skolearbeid, selv om det er innleveringer og frister så har hjernen bruk for å kople av litt i en sorgprosess.

Erfaringsmessig så vet jeg også at for noen kan det være en måte å få tankene unna kjærlighetssorgen det å skulle jobbe med lekser.

Regelmessig trening, f.eks jogging, er også bra for å bearbeide kjærlighetssorg

Håper at dette var noe til nytte.

sol (30.10.2017)

Kjære du.Jeg vet hvordan du har det og jeg håper bare at du ikke er mye alene nå.Det som Børge skrev om at du må prøve å være sammen med venner eller familie .Kansje du skal prøve å være litt ego kjøpe deg noe du ønsker ,nå er tiden til å prøve å glede seg selv ,litt ny sminke,klær og humor det er viktig nå se noen kkomifilmer på tv eller på kino helst ikke alene ,men er du alene hvorfor ikke skeie ut og sette på hjelp det er juleferie eller et eller annet morsomt.Kjærlihetsorg går over,men det klarer du ikke helt å tenke på nå tror jeg det er så nytt dette bruddet,men det vil gå betre hver dag ,og du vil møte en ny kjøreste en vakker dag ,du vil bli forelsket att ,slik er livet ,du har mye spennende å oppleve videre i livet, prøv å gjemme sorgen din litt med venner etc ,må bare gjenta dette går over ,det er fælt nå ,men livet vil bli betre og betre for hver dag som går så atter prøv å vase bort sorgen din vær så snill.Lykke til videre i livet ,takk for innlegget ditt ,jeg tror det og dine svar vil være til hjelp for deg og mange og meg så tusen takk.

Skriv et svar

Kan du hjelpe personen som skriver dette innlegget? Kanskje har du vært i lignende situasjon selv, eller på annen måte vet noe om temaet? Skriv svar på innlegget her:

Navn eller kallenavn

captcha

Spam sjekk
← Skriv inn alle fire tegn på bildet.

Relaterte psykologiske emner

Her er noen relaterte psykologiske emner.

Gratis psykologisk selvhjelp over Internett

psykologPå PsykologiForum kan du stille spørsmål og dele dine erfaringer og tips om psykiske lidelser. Tjenesten er anonym og koster ingenting.

Du vil få psykologisk hjelp i form av tilbakemeldinger, råd og tips fra andre som bruker denne nettsiden. Noen har kanskje opplevd noe av det samme som deg, eller de har faglig kunnskap som de vil dele med deg.

Del erfaringer. Vær anonym. »