Redd for å være naken

Hei, er en jente tidlig i tjueårene.

Helt siden jeg kom i puberteten, ca rundt når jeg var 8 år (jeg var nok først i klassen min) har jeg aldri turt å være naken foran noen. Jeg sluttet å skifte og dusje sammen med jentene i klassen etter gym. Jeg sluttet å dra til badesteder hvor man må dusje naken sammen med andre, og endte opp med å få en privat garderobe på skolen etter gym/svømming.

Og siden den gang har det bare blitt verre, jeg er nå i tjueårene og har funnet ut jeg muligens har PCOS (Polycystisk ovariesyndrom). Noe jeg snakket med legen min om, og de henviste meg til en gynekolog. Jeg måtte vente i 3 mnd før jeg skulle møte opp, men bare tanken på at jeg måtte la en annen person se meg naken, og der nede av alle steder gjorde meg så stresset at jeg gråt nesten hver dag bare ved tanken om det. Det endte opp med at jeg ikke møtte opp til timen. Så jeg vet ikke om jeg har PCOS eller ikke. Men jeg er redd for hvis jeg skulle vise tegn til litt mer farlige sykdommer, og jeg er nødt til å være naken, hva gjør jeg da?

Og mange tenker jo, dette er folk som jobber med å se nettopp dette her. De ser dette hver eneste dag! Jeg forstår ikke selv hva jeg er så redd for. Men jeg klarer ikke tanken på at noen, og hvert fall ikke at fremmede mennesker skal se meg naken. Noe som også er grunnen til at jeg aldri har vært i ett forhold, og ikke har noen ønsker om å ha sex med noen. Men forhold og sex er det minste av problemene mine.

Kort fortalt:
Jeg tør ikke å la andre se meg naken, selv ikke leger og gynekologer. Og jeg begynner å gråte bare ved tanken.

Ullsokken, 29.09.2016

Nøkkelord: naken, angst, stress, kroppsbilde, pcos,

Kommentarer fra leserne

Dette sier leserne om "Redd for å være naken":

Jente19 (06.01.2018)

Hei. Oy, dette var som å lese om meg selv. Utrolig hemmende angst. Skulle ønske jeg hadde noen tips, men er like lost selv. Sender deg en klem

Skriv et svar

Kan du hjelpe personen som skriver dette innlegget? Kanskje har du vært i lignende situasjon selv, eller på annen måte vet noe om temaet? Skriv svar på innlegget her:

Navn eller kallenavn

captcha

Spam sjekk
← Skriv inn alle fire tegn på bildet.

Relaterte psykologiske emner

Her er noen relaterte psykologiske emner.

Gratis psykologisk selvhjelp over Internett

psykologPå PsykologiForum kan du stille spørsmål og dele dine erfaringer og tips om psykiske lidelser. Tjenesten er anonym og koster ingenting.

Du vil få psykologisk hjelp i form av tilbakemeldinger, råd og tips fra andre som bruker denne nettsiden. Noen har kanskje opplevd noe av det samme som deg, eller de har faglig kunnskap som de vil dele med deg.

Del erfaringer. Vær anonym. »