Hjelp til å fine en psykolog som er flink på psykopati

Hei,

Jeg har vært sammen med en mann som jeg tror er psykopat eller narsissist. Han drev med psykisk og emosjonell mishandling av meg og trolig også av flere tidligere samboere. Er ute av forholdet nå, men trenger noen til å snakke om dette, og bearbeide alt som skjedde og var så vondt.

Kjenner dere noen flinke psykiatere/psykologer eller samtalegrupper i Oslo? Trenger noen som forstår det jeg har vært utsatt for, og som kan hjelpe meg i min helbredelse. Går på antidepressive medisiner nå, men føler at de bare sløver meg, og utsetter det som er nødvendig for å komme meg videre i livet.

Tusen takk for alle svar!

Ikke en offer lenger, 02.10.2010

Nøkkelord: psykopati, narsissme

Kommentarer fra leserne

Dette sier leserne om "Hjelp til å fine en psykolog som er flink på psykopati":

Dan (03.10.2010)

Jeg vil råde deg å ta dette via fastlegen. Spør om en referanseliste til psykologer med denne konkrete spesialiteten. Ettersom du allerede går på medisiner vil jeg tro legen vil være sammarbeidsvillig fra første sekund om du forteller at du ønsker å slutte med medisinering ved hjelp av psykolog.

Anders (03.10.2010)

Jeg fant dette innlegget på et forum, det er ikke akkurat svar på det du spør om, men litt relevant likevel:

Det er nok en myte at psykopaten er spesielt intelligent, men h*n er utrolig dyktig til å lyve om absolutt alt som kan bløffe vanlige folk- slik at han/hun kan tilfredstille sitt abnorme ego.

Psykopati er uhelbredelig. Altså: Man lider ikke av psykopati, men er psykopat.

De har også lett for å kjede seg, og én teori er at de har for lavt spenningsnivå i hjernen- og søker spenning og sterke stimuli.

Det er mange ofre som forsøker "å elske" den vanskelige personen til å bli et bedre menneske, men ender selv i behandlingsapparatet.

Etter behandling (ofte langvarig), innser den psykisk/fysisk mishandlete at vedkommende har blitt manipulert og bløffet av en psykopat.

Psykopater gir seg ikke før ofrene ser på seg selv som skyldige for all elendighet som er påført dem!

Hvis noen er i klørne til en psykopat, så kom deg vekk før du blir knekket fullstendig.

Et liv dominert av utrygghet og angst er ofte prisen man må betale for å være føyelig og snill.

grønn (03.10.2010)

siden for de som har en mor eller far med psykiske problemer, kanskje de også kan hjelpe deg.

Kyllingen (14.07.2011)

Jeg har selv en psykopatisk svigermor og har søkt på hele internett etter riktige psykologer til min samboer men er så vanskelig å finne. Men vet om en organisasjon som heter Epitel som jobber spesielt med psykopati. Har ikke kommet så langt å få time hos de for meg selv og samboeren min. Men jeg vet de holder til i vestfold og i oslo. Lykke til og gjerne skriv tilbake hvis du finner en god psykolog innen psykopati.

Epitel (20.08.2011)

Hyggelig at noen vet at Epitel finnes. Det et hjelpetilbud som er "skreddersydd" for nettopp denne problematikken. Vi har fått utallige positive tilbakemeldinger etter at folk har deltatt i samtalegrupper, seminar eller individuelle samtaler, og mennesker fra hele landet tar kontakt. Det er utrolig mange som sliter etter å ha opplevd slik usunn maktutøvelse. Men det finnes metoder å bruke for å klare å sette grenser og ta tilbake makten i eget liv. Jeg vil anbefale vårt neste seminar, "FRA AVMAKT TIL STYRKE" i september. Hjertelig velkommen til Epitel.

psykopatoffer (07.12.2011)

Hei, jeg vet akkurat hva du snakker om. Har vært under full kontroll av min egen mor i alle år, fra barneår. Uten å vite det selvsagt, bare ved å konstant føle at jeg ikke gjør nok for henne, og at jeg lett gjør henne værre/trist/sint osv. Uten å forstå hvorfor og uten å få vite hva jeg har gjort galt når jeg spør. Og idag vet jeg selvsagt at jeg ikke har gjort noe galt. Det visste jeg forsåvidt mange ganger når jeg var yngre også, men hun fikk meg alltid forvirret alikevel og fikk meg til å tvile på om jeg var stygg/slem mot henne. Noe jeg selvsagt ikke var! Dette har gjort meg ufattelig sint inni meg, og jeg sliter med sorg, tristhet, utmattelse i tillegg idag. Det er to år siden jeg satte ned foten totalt og startet å ta kontrollen tilbake. Epitel hefte, hjelp til psykopatofre har jeg nå lest, og det hjalp meg mye. Jeg gråt mye da jeg leste det, av gjenkjennelse og sorg. Krenkelsen jeg har vært utsatt for og ydmykelsen over å måtte si unnskyld til henne for ting jeg ikke hadde gjort galt, gir meg sinnereaksjon idag. Og sorg selvsagt. Men jeg vet jeg går en lysere tid i møte og har følt kontrollen kommer tilbake og livslysten blitt sterkere nå. Men frykten sitter ennå i kroppen. Men jeg skal aldri ha kontakt med henne på en måte som ikke jeg kan styre selv, og det er svært svært sjelden vi ser hverandre. Fordi jeg ikke kan det. Fortsatt føles dårlig samvittighet innimellom, fortsatt kan jeg føle forvirrelse over om jeg har vært stygg mot henne som hun sier, osv. Men ikke så ofte som før. Langt derifra. Jeg også håper jeg kan få profesjonell hjelp til å komme raskere videre i livet med en bedre selvfølelse. For å føle mer glede igjen. Jeg er i dyp sorg fortsatt, som svinger. Særlig nå mot jul er den forsterket. Det er jo tragisk trist å ikke ha en mamma og en bestemor for barnet mitt, spesielt i en slik høytid hvor det burde være harmoniskt, trygt og gledesfullt..
Du kjenner deg sikkert igjen.

Hvis noen vet av samtalegrupper er jeg takknemlig for svar.

sva (04.06.2015)

Hei. Jeg har opplevd det samme som deg med min mor. Hele livet har hun brukt meg og manipulert meg til sin egen fordel og for sin egen fornøyelse. Hun har ødelagt relasjonenmin med hver enkelt familiemedlem og...gud forby...til mine barn.Jeg er i dag en middelaldrende kvinne og kan se tilbake på at hun har ødelagt mitt liv...Uansett tiltak fra meg. Jeg har fått hjelp av psykolog men skjønte ikke helt hvor dypt dette stakk før jeg hørte noen videoer på u-tube ....en amerikaner som har noen veldig opplysende videosnutter. Jeg bryter nå med min familie, men hvordan jeg skal greie det vet jeg ikke...Du kan være glad du har barnet ditt og hold det for guds skyld unna. De er som vampyrer og næres av barn.

anonymoholiker (25.11.2017)

psykiatere og psykologer er de siste personene jeg ville kontaktet. Jeg ville prøvd å finne andre typer terapeuter (i mangel av bedre ord) har opplevd overgrep selv, og som kan vise deg hvordan detter kan bearbeides. Det som ikke er lurt, er å bevege seg inn i et landskap av psykiatriske ord/uttrykk og beskrivelser. Hold deg til den kjente verdenen, og vit at noen mennesker dessverre mangler et par ting som gjør av vi må beskytte oss mot dem. Jeg gikk i fella som ung og snakket med psykolog, og etterpå var det vanskelig å skille mellom vanlige og psykopater/narsissister osv. Jeg ser at jeg ikke skulle ha blitt så bevist på dette, ikke analysert så mye, for gradvis ble den verdenen jeg hadde kjent, byttet ut mot alle disse psykiatriske beskrivelsene, og jeg ble mer på vakt, og analyserende, og det tenkte at det var for mange empatiløse og kyniske "roboter" rundt meg.

Skriv et svar

Kan du hjelpe personen som skriver dette innlegget? Kanskje har du vært i lignende situasjon selv, eller på annen måte vet noe om temaet? Skriv svar på innlegget her:

Navn eller kallenavn

captcha

Spam sjekk
← Skriv inn alle fire tegn på bildet.

Relaterte psykologiske emner

Her er noen relaterte psykologiske emner.

Gratis psykologisk selvhjelp over Internett

psykologPå PsykologiForum kan du stille spørsmål og dele dine erfaringer og tips om psykiske lidelser. Tjenesten er anonym og koster ingenting.

Du vil få psykologisk hjelp i form av tilbakemeldinger, råd og tips fra andre som bruker denne nettsiden. Noen har kanskje opplevd noe av det samme som deg, eller de har faglig kunnskap som de vil dele med deg.

Del erfaringer. Vær anonym. »