Hallusinasjoner etter stort alkoholinntak

Hei, jeg er en 22 år gammel gutt som ikke har hatt mye erfaring med alkohol før, men siden jeg kom til utvekslingslandet jeg nå befinner meg i, har jeg begynt å drikke en del fordi det er så billig her.
Jeg har ikke vært her mer enn 8 måneders tid, og jeg drikker vanligvis ikke mer enn 1-3 øl i uka. Jeg drikker vanligvis for å roe ned nervene, fordi jeg føler et enormt press av skoleoppgaver.

Men, forrige helg delte jeg og en venn 2 liter med rom (40% alk.), og etter å ha sovet i nesten et døgn våknet jeg til en rekke merkelige (litt skremmende symptomer).
Jeg så først en masse blinkende bilder av farger og geometriske figurer, og så kom det helt tydelige bilder eller scener - men det var ingenting jeg dro kjensel på, og jeg fikk det for meg at det var "noen andres minner". Bildene blinket ekstremt fort, og jeg kunne kjenne at hodet ble varmere, jeg fikk hodepine og hendene mine begynte å rykke. Hodet mitt rykket også til et par ganger (men ikke veldig voldsomt).
Så fikk jeg det for meg at det var noen "andre" inni meg, som nå skulle benytte muligheten av at jeg var svak til å "bryte fri" og ta over kroppen min. Jeg løftet hånden min og vinket til meg selv, men følte at det var denne andre som vinket til meg, og det føltes fryktelig truende. Så kom hånda mot meg som en mørk klo, men jeg stoppet den og fikk til slutt kontroll på situasjonen.
Så tok jeg en hodepinetabelett og sov enda et døgn, uten å våkne.

Jeg føler meg fortsatt litt uvel, men ellers er alle de psykotiske symptomene borte.
Er det noe galt med meg, eller er dette noe som kan skje "til vanlig" ved stort inntak av alkohol?

Theo, 26.05.2014

Nøkkelord: psykose alkohol hallusinasjon stemmer bilder paranoia stress

Kommentarer fra leserne

Dette sier leserne om "Hallusinasjoner etter stort alkoholinntak":

Theo (03.06.2014)

Hei igjen,
En oppdatering:

Jeg var begynt å føle meg relativt trygg igjen, og tenkte at hele hallusinasjonsgreiene må ha vært et merkelig engangstilfelle, så for rundt 36 timer siden drakk jeg den siste ølen i kjøleskapet for å feire en fullført universitetsoppgave. Jeg drakk bare én enkelt øl, men følte meg fort litt brisen (noe som, mener jeg, ikke er vanlig for meg), men mer skjedde ikke.
Ikke før jeg våknet nå.

Jeg våknet fra et mareritt som endte med at jeg kastet meg inn et mørke hvor en uant fiende ventet på å drepe meg, men selv om jeg var "våken" og kunne se rommet mitt rundt meg, var jeg HELT overbevist om at jeg var i en fengselcelle og at jeg hadde våknet av at noen som ikke skulle være der hadde kommet seg inn og skrudd på lyset.
Jeg så en haug med klær på stolen ved siden av senga, og trodde det var denn uvedkommende som satt på senga med ryggen til. Jeg lå helt stiv av skrekk og stirret, og da "hørte" jeg en dyp basstemme si "We know why I'm here. I've come to done you in", men det var ingen lyd utenfra. Det var som en tanke som bare hadde alt for høyt volum inne i hodet mitt. Jeg fikk en enorm panikkangst, og så plutselig blinket det svart og hvitt foran øynene mine, akkompagnert av et enormt smell, som av en eksplosjon, -som igjen ikke var en lyd utenfra, men en "tankelyd" som drønnet inni hodet mitt.
Men så var jeg helt klar. Rett etter eksplosjonen var plutselig rommet mitt helt logisk igjen, og haugen med klær var en haug med klær. Men frykten vedvarte i mange minutter, og jeg klarte ikke bli liggende i senga, tross lite søvn.

Jeg begynner å bli litt redd nå, for at dette kan være noe alvorlig.
Det later til at alkohol kan være en utløsende faktor, så jeg skal i alle fall holde meg edru en god stund fremover.
Men om noen hadde hatt noen forklaring å dele med meg, så hadde jeg blitt glad for å høre den.

John (01.01.2018)

Fant du ut av hva som skjedde? Hvordan har du det i dag?

Skriv et svar

Kan du hjelpe personen som skriver dette innlegget? Kanskje har du vært i lignende situasjon selv, eller på annen måte vet noe om temaet? Skriv svar på innlegget her:

Navn eller kallenavn

captcha

Spam sjekk
← Skriv inn alle fire tegn på bildet.

Relaterte psykologiske emner

Her er noen relaterte psykologiske emner.

Gratis psykologisk selvhjelp over Internett

psykologPå PsykologiForum kan du stille spørsmål og dele dine erfaringer og tips om psykiske lidelser. Tjenesten er anonym og koster ingenting.

Du vil få psykologisk hjelp i form av tilbakemeldinger, råd og tips fra andre som bruker denne nettsiden. Noen har kanskje opplevd noe av det samme som deg, eller de har faglig kunnskap som de vil dele med deg.

Del erfaringer. Vær anonym. »